PROFESSOR: DANIEL LLEONART (PULMON BEATBOX)
DATES: Tots els dimarts de JULIOL de 18:00 a 19:30
Preu: 50 €
PLACES LIMITADES
Després de l’exit mundial que ha tingut el grup vocal Pentatonix, molts cantants es plantejen formar un grup a’capella modern.
Per fer-ho cal apendre a transformar la veu en instruments de percussió, vent, corda, sintetitzadors o qualsevol altre que s’adapti a l’estil musical del nostre grup vocal.
Actualment el human beatbox està agafant un paper imprescindible en aquest tipus de grups però molta gent encara no sap que és exactament.
El human beatbox ( o beatbox ) és en essència l’habilitat de crear sons, ritmes i música amb la veu. Por a molts és considerat el cinquè element de la cultura hip hop després del rap, el brake dance, el graffiti i el DJ.
Als anys 80 en plena expansió del hip hop molts rapers dels barris baixos de Nova York no tenen prou diners per comprar radiocassetes però tenen ganes de sentir música i rapejar. És en aquest context on neix aquest fenòmen vocal.
El beatbox ha evolucionat en la cultura hip hop i s’ha extès com la pólvora pel món de la música i l’espectacle. Si al principi consistia a imitar les bases instrumentals del rap, en l’actualitat una exhibició de beat box pot contenir diferents estils musicals, instruments, sintetitzadors, efectes, scratches i fins i tot la pròpia lletra d’una cançó.
Podem dir que avui en dia un beatboxer és un solista vocal que a més de recrear sons, crea la seva tècnica i la seva pròpia música.
Les grans preguntes que la gent es fa quan veu una actuació d’un beatboxer o un grup a’capella solen ser d’aquest estil:
¿Com s’apren això? o bé ¿Segur que no han nascut amb una ràdio a l’esòfag? ¿D’on prové aquesta disciplina?, ¿Cap a on va? ¿Qui en son les grans figures? ¿On puc conèixer altres beatboxers?
L’objectiu d’aquest taller no és altre que resoldre aquests dubtes, passar una bona estona i mostrar els punts bàsics per iniciar-se en el beatbox i el cant a’capella d’una manera dinàmica i participativa.
OBJECTIUS GENERALS:
- Apendre a transformar la nostra veu en instruments de percussió, vent, corda, sintetitzadors etc
- Assolir la tècnica i el sentit del ritme necessaris per realitzar els sons bàsics i introduïr-los en patrons rítmics senzills
- Apendre a empastar els diferents istruments
- Donar les eines per treballar a casa, practicar i experimentar en solitari
- Crear un clima afectiu i de cooperació per deixar en segon plano la vergonya i la competitivitat
- Potenciar la creativitat i l’esperit crític vers aquesta disciplina per treure el millor de cadascú
- Evolucionar conjunta i individualment fins al màxim que sigui possible en cada trimestre
- Realitzar al final de cada més petita actuació en públic per posar en pràctica el que s’ha treballat i adquirir presència en l’escenari.